Withem | The Unforgiving Road

Frontiers

withem-theunforgivingroad-1Tre år har gått siden Withem kom med sin debutskive «The Point Of You», og det er gledelig å høre at de har laget en enda sterkere oppfølger. På «The Unforgiving Road» er melodiene mer i fokus enn tidligere, noe som gjør at disse låtene fester seg bedre, dog er de ganske tydelig inspirert av band som Dream Theater, og jeg får litt musikalfølelse noen steder.

Høydepunktet heter «Arrhythmia», med tunge riff og et gigantrefreng som definitivt er det mest melodiøse jeg har hørt fra progmetallerne i Withem. Denne følges opp av albumets mest tilgjengelige låt «In My Will», som har et pre-chorus som gir assosiasjoner til «Music & Lyrics»-soundtracket. Andre låter som må nevnes er «Exit», «Unaffected Love» og den litt roligere «Riven», samt «C’est La Vie» som kan minne litt om Faith No More i enkelte partier.

Albumet innledes med en ganske så vakker intro av keyboard og vokal, og avsluttes med en instrumental keyboardoutro, som binder det hele fint sammen når skiva starter på nytt. Ja, for man kan trygt snurre denne plata en gang til.

4/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 03.06.2016