Volbeat | Seal The Deal & Let’s Boogie

Universal

VOLBEAT_SealTheDealAndLetsBoogie_1500x1500px-1024x1024En ting skal Volbeat ha; de levner liten tvil om hvem man hører på. De kjører på med sitt særegne sound – og hvorfor endre på en oppskrift som ser ut til å fungere. Danskene er nå ute med sin sjette fullengder. Siden sist har de gjort noen endringer i besetningen. Bassist Anders Kjølholm valgte å forlate bandet i fjor, men nylig kunne bandet melde at de hadde funnet en erstatter i Kaspar Boye Larsen.

«Seal The Deal & Let’s Boogie» tar definitivt opp arven etter sine forgjengere. Enkelte låter er så typiske Volbeat at du tror du har hørt dem før på et tidligere album. Første singel «The Devil’s Bleeding Crown» er et eksempel på dette. Likevel er den blant de beste låtene på plata. Et annet eksempel er «The Bliss». Det vil si, dette er den engelske versjonen av singel nummer to «For evigt» – en duett med Johan Olsen (Magtens Korridorer) som synger refrenget på dansk, mens Michael Poulsen synger resten på engelsk. Samme oppskrift som på «The Garden’s Tale» fra ti år tilbake. Volbeat på morsmålet er ikke noen høydare – det gir snarere assosiasjoner til Olsen Brothers – derfor er det gledelig at en helstøpt engelsk versjon er gjemt som et bonusspor på Limited Edition-utgaven og vinylen.

Men det som derimot er en høydare her er «Black Rose» – featuring Danko Jones som evner å tilføre noe nytt, i tillegg til at melodien er veldig 50-talls. Den særs melodiøse «Goodbye Forever» er en annen favoritt, spesielt på grunn av koret som gjør seg gjeldende mot slutten av låta. Dette kan fort bli årets sommerlåt.

Noe musikalsk variasjon er det dog å spore; «The Gates Of Babylon» byr på orientalske toner, mens ovennevnte andresingel har innslag av banjo, «Battleship Chains» er skivas countryalibi, og i «The Loa’s Crossroad» kan vi sågar høre sekkepiper. Albumets kjedeligste låt heter «Rebound», og heldigvis for Volbeat er dette en coverlåt, av Teenage Bottlerockets.

Liker du tidligere utgivelser fra Volbeat er det vanskelig å ikke like denne. Du vet hva du får – en plate det nærmest er umulig å ikke bli i godt humør av.

4,5/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 03.06.2016