Sivert Høyem | Lioness

Hektor Grammofon

sivert-høyem-lionessDette må være det beste jeg har hørt av Sivert Høyem siden Madrugada. Sjelden har vel stemmen hans kommet bedre frem enn på dette albumet. “Lioness” er et litt ­varmere album enn vi er vant til fra den ­kanten, fritt for synth og elektronikk, og ­preges heller av samspillet mellom musikerne, og Høyems akustiske gitar. Han har produsert plata selv, i samarbeid med sin faste gitarist Christer Knutsen.

Åpningslåta “Sleepwalking Man”, som også er første ­singel, er en vakker og melankolsk låt, ­akkurat sånn jeg liker å høre han. Spor ­nummer to, “Fool To Your Crown”, er kanskje det nærmeste Sivert kommer en gladlåt. Denne er nærmest umulig å ikke synge med på, med et ­ekstremt fengende ­refreng, jeg kan ikke skjønne annet enn at den må bli en ­radiohit. Videre kan jeg ­trekke frem låter som “It Belongs To Me”, med klare referanser til selveste Cohen, og “My ­Thieving Heart” som er en duett med Marie Munroe, helt i tråd med Nick Caves draps­ballader. Litt inspira­sjon fra Bowie finnes også, i låta “V-O-I-D”.

Høydepunktet på “Lioness” heter “Silences” og er en nydelig avslutning på hele albumet. En vakker låt som hyller natten, med en intro som gjør at jeg får lyst til å gå løs på Twin Peaks nok en gang.

5/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 29.01.2016