Mustasch | Silent Killer

Sony

Tre år har gått siden forrige fullengder fra de svenske hardrockerne. Årets utgivelse er deres niende fullengder, og er vesentlig mer testosteronfylt enn forgjengeren “Testosterone”. Det er også deres første plate med Robban Bäck (ex-Eclipse) bak trommene.

Etter en halvminutts instrumentalintro fyres festen igang med den metallpregede “Winners”. Deretter følger skivas fire beste låter som perler på en snor; “Libertà”, den slagkraftige “Barrage” med sine tøffe gitarer, førstesingelen “Lawbreaker” og “Fire”. På sistnevnte er selveste Hank von Helvete med som gjestevokalist, noe som er et velkomment avbrekk midt i skiva da den noe skrikete vokalen til Ralf Gyllenhammer kan bli en tanke slitsom å høre på i lengden. “Fire” har dessuten et særs catchy refreng, som også funker bra live fikk vi bevist på John Dee i november. “The Answer” er også en højdare som bør nevnes.

Mustasch bringer ikke noe nytt til bordet med denne skiva, men det er sikkert heller ikke meningen. Og hvorfor forandre oppskriften på tung og melodiøs rock’n’roll. Dog er kanskje 32 minutter litt i snaueste laget, om oppskriften er aldri så bra.

4/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 06.04.2018