Lacuna Coil | Delirium

Century Media

Lacuna-Coil-delirium«Delirium» er italienske Lacuna Coils åttende studioalbum. Og dette er såvisst ikke noe å få delirium av. Snarere tvert imot har de kanskje laget ett av sine beste album. Tematisk handler plata om å utforske det ukjente i håp om å finne en kur mot hverdagens grusomheter. Intet mindre.

Åpningssporet «The House Of Shame» ble sluppet som første singel, og viste at vi kunne vente oss en litt tøffere utgave av Lacuna Coil denne gangen. En ypperlig kontrast mellom Andrea Ferros growling og Christina Scabbias clean vokal gir hele skiva et eminent gotisk lydbilde. Albumet kan best beskrives som en vellykket krysning mellom Amorphis og Within Temptation.

Tittelsporet, og singel nummer to, er en låt som er irriterende lett å få på hjernen, grunnet massiv «Delirium»-repetisjon. Undertegnedes favoritter er «My Demons», en høyst melodiøs låt som er lett tilgjengelig, samt «Downfall», hvor Myles Kennedy (Alter Bridge, Slash) har bidratt med en skreddersydd gitarsolo. Andre høydepunkter å trekke frem er «Ghost In The Mist» og avslutningssporet «Ultima Ratio».

Ben fatto!

4,5/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 27.05.2016