Gus G. | Fearless

AFM Records

Gus G. er kanskje aller best kjent for de fleste som Ozzy Osbournes tidligere gitarist, samt som gallionsfigur i sitt eget power metal-band Firewind. Nå er han ute med sin tredje soloplate “Fearless”. Tre år har gått siden “Brand New Revolution”, og Gus G. er nå tilbake med en helt ny powertrio som i tillegg til den greske gitarguden selv består av vokalist og bassist Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic) og trommis Will Hunt (Evanescence, Black Label Society).

I motsetning til forgjengerne, som begge inneholdt en håndfull ulike gjestevokalister hver, fremstår denne plata mer helhetlig. Et solid album som lett kan falle i smak enten du liker melodiøs hardrock, heavy metal eller power metal. Eller eminent gitarspill. “Fearless” byr på 12 nye låter, hvorav tre av dem er uten vokal. De over middels gitarinteresserte får altså valuta for pengene i instrumentale låter som tittelsporet “Fearless”, den 80-tallsinfluerte “Thrill Of The Case” og avslutningslåta “Aftermath”.

Åpningssporet “Letting Go” var visstnok den første låta Gus og Dennis skrev sammen, og resultatet ble relativt representativt for resten av albumet. Ett av de sterkeste sporene på skiva, med mye groove og tøffe riff. Massemorder Charles Manson har fått en Black Sabbath-inspirert låt oppkalt etter seg, i den noe repetitive “Mr. Manson”. “Don’t Tread On Me” ble i utgangspunktet skrevet med Ozzy i tankene for flere år siden. Synd for Ozzy at det ikke ble noe av, da dette er en av de mest catchy låtene på plata. Særs fengende refreng finner vi også i både “Chances” og “Last Of My Kind”. En slags powerballade har det også blitt plass til, i form av “Nothing To Say”, mens både “Big City” og “Little Ain’t Enough” heller mer mot classic rock.

Dire Straits’ “Money For Nothing” har også blitt covret på denne skiva, noe jeg har et litt ambivalent forhold til. På én måte synes jeg de godt kunne ha spart seg for å covre en såpass udødelig låt, som er vanskelig å gjøre bedre enn originalen, samtidig som jeg synes det har noe for seg å gjøre en litt tyngre versjon av den.

4/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 20.04.2016