Eclipse | Armageddonize – Deluxe Edition

Frontiers

160123_ECLIPSE_Armageddonize_Booklet_DLX.inddSvenske Eclipse slapp sitt kritikerroste album «Armageddonize» i februar i fjor. Nå gir de ut et dobbelt Deluxe-album, hvor disk 1 inneholder alle fjorårets 11 låter pluss deres nyeste singel «Runaways», som de deltok med i årets utgave av «Melodifestivalen» (svenskenes svar på Melodi Grand Prix). «Runaways» gikk dessverre ikke videre fra semifinalene, men låta er absolutt en typisk Eclipse-låt, dog er den kanskje ikke det største mesterverket til hitmaker Erik Mårtensson. Hvilken som helst av de 11 opprinnelige låtene kunne muligens gjort det bedre i konkurransen.

Disk 2 inneholder 11 live-versjoner, hvorav seks av dem er fra «Armageddonize», fire fra «Bleed & Scream», og kun en er hentet fra «Are You Ready To Rock». Dette er konserten de spilte på Väsby Rock Festival 2015, i sin helhet. Låtene fungerer greit nok, men jeg skulle heller ønske de hadde lagt ved en live-DVD. Gutta er bra live, men det er minst like mye på grunn av et sceneshow som også er verdt å se.

I tillegg inneholder disk 2 tre akustiske versjoner, av «I Don’t Wanna Say I’m Sorry», «Battlegrounds» og «The Storm». Førstnevnte er aldri tidligere utgitt, mens «Battlegrounds» ble gitt ut som bonusspor på den japanske utgaven av «Bleed & Scream», og «The Storm» var bonus på japanske «Armageddonize». Disse akustiske låtene er mye mer interessante enn live-låtene.

Som om ikke dette var nok får vi også servert to bonuslåter på denne disken. Begge var B-sider på «Bleed & Scream»- singelen som ble sluppet eksklusivt gjennom Sweden Rock Magazine i 2013. «Into The Fire» er en midt-på-treet-låt, men «Come Hell Or High Water» er av kjent Mårtensson-kaliber.

Vi ga det opprinnelige albumet en sekser på terningen, og det kan vi fortsatt stå inne for. Men for at denne Deluxe-utgaven skulle fått samme karakter burde de flyttet bonuslåtene over på disk 1, og latt disk 2 enten være en live-DVD, eller en ren akustisk bonusdisk. Det blir litt rotete med live-låter, akustiske versjoner og bonusspor om hverandre. Men har du ennå ikke skaffet deg en av fjorårets beste skiver, er det ikke noe å nøle etter.

5/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 18.03.2016