Cult Of Luna @ Rockefeller, Oslo

Fredag 13. mai 2016

Det svenske postmetallbandet Cult Of Luna er på turné med albumet «Somewhere Along The Highway», som har 10-årsjubileum i år, og har kastet seg på bølgen med å spille album fra A til Å. Et litt pussig tidspunkt å fronte en gammel plate, ettersom de slapp en helt ny skive i april. Enda mer pussig var det at de ikke spilte en eneste låt fra denne nye «Mariner»-skiva. Sannsynligvis fordi Julie Christmas står for det meste av vokalen på den.

Første halvdel av konserten besto av seks låter fra andre album, før de satte i gang med de syv låtene som skulle spille kveldens hovedrolle. De åpnet med «The Sweep» fra forrige plate «Vertikal», etterfulgt av «Light Chaser», «Owlwood», «Echoes», «I: The Weapon» og «Waiting For You». Høydepunktet kom først på «Marching To The Heartbeats», åpningssporet på «Somewhere Along The Highway». Her var det nemlig gitaristen som sto for vokalen. Jeg synes musikken deres kler bedre clean vokal enn growlingen som vokalisten står for ellers. Gjennomgående var det dessuten litt dårlig lyd på vokalen.

Langdryge låter og ensformige komp gjorde dette til en ganske kjedelig opplevelse. De var syv mann på scenen, hvorav ingen av dem hadde kontakt med publikum. Selv ikke da de startet på jubileumsskiva var det noen som ytret noe om kveldens konsept. Man kunne nesten like gjerne blitt hjemme og hørt på skiva, da denne høyst instrumentale musikken egner seg vel så bra på plate som i konsertformat. Selv fansen som var ivrige med banging i starten så ut til å dabbe av utover i konserten. Jeg innbiller meg at det ville vært noe mer interessant om de hadde turnert med «Mariner» og Julie Christmas, uten at det nødvendigvis hadde blitt julaften av den grunn.

3/6 | Marianne Lauritzen

Foto: Arash Taheri