The Carburetors @ John Dee, Oslo

Fredag 18. desember 2015

The Carburetors holder fast ved tradi­sjonen om å spille på John Dee like før jul. Det har de gjort i ti år nå. Nytt av året var at de endelig hadde noe nytt materiale å tilby den trofaste fansen. Den vanlige julekonserten ble i stedet releasekonsert for det ferske albumet “Laughing In The Face Of Death”. ­Moroa startet med “O helga natt” på anlegget, før sceneteppet forsvant i motorintroen, og gutta gikk rett på “Burning Rubber”.

Deretter fulgte “Lords Of Thunder”, andre singel fra den nye skiva, hvor Shagrath (Dimmu Borgir) er med som gjesteartist. Stort pluss for at han faktisk stilte opp live på denne låta. Tredje låt ut var Grand Prix-låta “Don’t Touch The Flame”. Det var nå allerede topp stemning i salen, og standarden var satt for resten av kvelden. Videre fikk vi et knippe med både gamle og nye låter, før det var tid for kveldens neste gjesteartist. Gitarist Chris Marchand (Shot At Dawn), som skal steppe inn som vikar på den komm­ende Europa-turneen fordi Stian Krogh skal ha pappaperm, fikk spille på “Terrified”. Han var for øvrig ikke den eneste vikaren på scenen denne kvelden. Trommis Chris Nitro var ­nemlig ikke til stede under konserten.

Etter dette var det klart for “Fire It Up”, hvor gitarist Kai Kidd rista to ølflasker som han så spruta utover publikum, før han drakk opp resten selv. Akkurat passe harry, som det skal være på en konsert som ellers lukter skinnjakker, diesel og svidd gummi. Fra dette rølpete øye­blikket gikk de rett over i “(Tonight We’re Gonna) Die Like Heroes”, og tonet det hele kraftig ned med denne overraskende piano­balladen fra den nye skiva. Enda mer overraskende at de faktisk tok den live. Og her kom kveldens tredje gjesteartist. Geir Bratland (Dimmu Borgir) på piano, alene på scenen med Eddie Guz. Det var et fint avbrekk i settet.

Kveldens nest siste låt var AC/DCs “Whole Lotta Rosie”, før de satte punktum med “Burnout”, med samtlige gjesteartister og tidligere medlemmer på scenen. Showet var ­definitivt over da Kai Kidd på sedvanlig vis knuste gitaren, som seg hør og bør på en fast forward rock ‘n’ roll-gig.

5/6 | Marianne Lauritzen

Foto: Arash Taheri