Band Of Horses | Why Are You OK

Universal

bandofhorsesJeg må innrømme at første gangen jeg hørte gjennom dette albumet fant jeg det ganske kjedelig, men ved neste gjennomlytting viste det seg at flere av melodiene allerede hadde sneket seg inn under hjernebarken, og jeg kunne ikke helt skjønne hvorfor jeg ikke syntes det var bra forrige gang. Som det meste annet innen indierocksjangeren er også dette en grower.

Når det er sagt så mangler det låter av samme kaliber som «Is There A Ghost», «Detlef Schrempf» eller «Factory». Dog har muligens «The Funeral» fått konkurranse av denne skivas sistespor «Even Still» – sannsynligvis den sarteste balladen jeg har hørt i år. Godt hjulpet av en cello, noe som alltid gir plusspoeng herfra. Denne låta alene er faktisk verdt alle penga.

«Why Are You OK» er bandets femte fullengder, og inneholder så absolutt flere fine spor. Åpningssporet «Dull Times / The Moon» er kanskje den mest spennende låta, på grunn av sin todelthet. Første halvdel er rolig og melodisk, mens i andre del økes tempoet betraktelig. «Hag» er en lett sommerlåt, «Barrel House» har en vakker melodi i DeLillos-ånd, «Lying Under Oak» er en søt sak som gir 70-tallsvibber, mens «Country Teen» er som navnet tilsier nesten en countrylåt – riktignok i Beach Boys-sound. Den slår for øvrig følge med banjolåta «Throw My Mess». «In A Drawer» skiller seg en del ut fra resten, og er nærmest en gladlåt til Band Of Horses å være.

Dette albumet kan trygt nytes på stranda en lat sommerdag, akkurat som coveret antyder.

4/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 10.06.2016