Ammunition @ John Dee, Oslo

Fredag 22. april 2016

Fredag var det duket for kick-off for årets Norway Rock Festival, i form av konsert med Ammunition, som naturlig nok også spiller på festivalen i juli. Det gjør også NiteRain, som hadde æren av å åpne denne kvelden. Gutta leverte som de pleier, og varmet opp publikum med et energisk sett. I pausen ble storskjermen trukket frem, og det var det tid for å avduke line-upen for årets festival, hvor Five Finger Death Punch og Withim Temptation er headlinere.

Etter dette entret Åge Sten Nilsen’s Ammunition scenen, og gikk rett på låta «Do You Like It» med den passende åpningsreplikken ‘Welcome To The Show’. Showet var i gang, men det skulle gå noen låter før undertegnede fikk fot. Mye på grunn av ganske bedriten lyd. Fjerdelåta «Lighthouse» hjalp heldisvis på stemninga – låta som de deltok i NRKs The Hit med, og som var den første de noensinne ga ut. Her var det dessuten noe bedre lyd på vokalen under de roligere partiene.

Før de dro i gang «Tie Me Down» fikk gitarist Erik Mårtensson (Eclipse) briljere med en solo, hvorpå Jon Pettersen fikk lov til å avslutte samme låt med gitarsolo nummer to. Deretter presenterte Åge sin favorittlåt fra debutskiva, nemlig «Road To Babylon», som var en av de første låtene han og Mårtensson skrev sammen. Vi fikk også vite at de jobber med nytt album, og at det denne gangen skal gis ut under navnet Ammunition, altså skal de ikke lenger hete Åge Sten Nilsen’s Ammunition. Han fortalte at de nå føler seg mer som et komplett band. De har fått to nye medlemmer siden de gjestet John Dee sist for et år siden. Robban Bäck har forlatt trommene i både Ammunition og Eclipse for å satse fullt på Mustasch. Hans plass er nå besatt av Magnus Ulfstedt, bedre kjent som bassist i Eclipse. På bass har Hal Patino forlatt skuta, til fordel for Victor Borge (TNT). Bak tangentene finner vi heldigvis fortsatt Lasse Finbråten (Circus Maximus). Det var merkbart også for publikum at gutta nå er et band, og ikke bare Åge med backingband.

Vi kom selvfølgelig ikke unna noen Wig Wam-låter. «Gonna Get You Someday» og «Hard To Be A Rock’n Roller» var populære hos publikum. Før Åge sa noen ord om at 2016 har vært et tøft år, med mange stjerner som har forlatt oss, senest Prince dagen før. ‘Men Axl Rose er kanskje det verste som har skjedd i år’, fleipet han, før han dro noen strofer av «Purple Rain» som etter hvert gled over i «Give Me A Sign», med den velplasserte teksten ‘Before you find me six feet under ground, are there rooms left on Cloud 9?’.

Her gikk de av scenen, for så å komme tilbake med «Silverback», en favoritt hos publikum, meg selv inkludert. Og åpenbart kunne de ikke gi seg uten å ha spilt Wig Wam’s monsterhit «In My Dreams». Overraskende nok fikk vi ingen Queen-låter denne gangen, som de har servert på tidligere konserter. Alt i alt en fin kveld – topp stemning, men laber lyd.

4/6 | Marianne Lauritzen

Foto: Ellen Palmeira