Amaranthe @ Musikkflekken, Sandvika

Lørdag 21. mai 2016

Det er ikke mer enn syv måneder siden Amaranthe sist spilte i Oslo, men nå var de allerede tilbake med en aldri så liten Norgesturné hvor de la turen innom Bergen, Stavanger, Mandal, Sandvika og Trondheim. Musikkflekken var nest siste stopp på ruta, og jammen var det ikke mer eller mindre utsolgt. Svenskene ble møtt med fullt hus og topp stemning. Det var riktignok ikke bare Bærumsfolk som hadde lagt sin elsk på dette seksmannsorkesteret, mange tilreisende Osloværinger var også å skue. Attpåtil møtte jeg på noen som hadde reist ens ærend fra Senja for å få med seg denne begivenheten. Imponerende.

Noe annet som var imponerende var at publikum lot til å kunne alle låtene. Amaranthe serverte hits på hits, innledet med «Digital World» fra deres foreløpig siste plate «Massive Addictive», hvilket også er navnet på denne verdensturneen deres. De slipper sitt fjerde album i oktober, men det var ingen smakebiter å høre herfra ennå. I stedet kom de gode gamle låtene som perler på en snor; «Trinity», «Hunger», «Invincible» og «1.000.000 Lightyears».

Amaranthe er et band som favner et bredt publikum – alt fra blodfans til folk som har dem som guilty pleasure-band. Men sånt blir det stor fanskare av. Musikken er lett tilgjengelig for mange, med særs melodiøse poprefreng og høy synthføring i beste 90-tallsånd. Og den er fulladet med positiv energi. Energi kan spores i bøtter og spann på scenen også. Bandet har et relativt unikt konsept med sine tre vokalister, hvorav Elize Ryd og Jake E. bidrar med henholdsvis kvinnelig og mannlig clean vokal, mens Henrik Englund står for growlingen. På deres forrige konsert på Vulkan Arena i Oslo hadde de med en vikar for Jake E., det var derfor gledelig å se at samtlige bandmedlemmer var på plass denne gangen.

Andre allsanghøydepunkter denne kvelden var «Massive Addictive», «Leave Everything Behind» og «Amaranthine», sistnevnte en ballade fra deres første, selvtitulerte album. Før de avsluttet det ordinære settet med «Call Out My Name» fra samme album. Etter en kort pause kom de tilbake med en liten overraskelse – med seg på scenen hadde de Pelle K som stilte opp som vokalist nummer fire under «The Nexus». Vi fikk ytterligere tre ekstranumre – «Razorblade», «Dynamite» og «Drop Dead Cynical» – før det definitivt var slutt for aftenen.

Dette var Sandvika Rock & Metal Clubs siste konsert før sommeren, og det var så absolutt en verdig sesongavslutning. Det er vanskelig å ikke komme i sommerstemning når man får med seg en solid dose dancemetal ut i sumarnatta.

5/6 | Marianne Lauritzen

Foto: Arash Taheri